back to top

Španski lonac nadmašuje domaći gulaš

Sastojci:

1 zelena paprika

400 g krompira

400 g svinjskog odreska

2 kašike ulja

600 g paradajz pelata (najbolje domaćeg)

1 kesica mešavine začina za gulaš

40 g slatkih feferona

crne masline (količina po želji)

Priprema:

Papriku prepolovite, odstranite joj sjemenke i narežite na komade. Krompir oljuštite i izrežite na kockice. Meso posušite papirnim ubrusom i narežite na kocke veličine zalogaja.

U loncu zagrijte ulje pa popržite meso uz stalno okretanje. Dodajte papriku i krompir i kratko propržite. Zatim dodajte pelat i 250 ml hladne vode. Umiješajte začine za gulaš, nakon što provri poklopljeno kuvajte na srednje jakoj vatri oko 20 minuta.

Feferone ocijedite i narežite na kolutiće. Feferone i masline dodajte u lonac pa sve zajedno pržite 5 minuta, prenosi Superžena.

BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima