back to top

ŠTA JE POLICIJI REKLA DJEVOJKA KOJU JE UPUCAO OSIVČIĆ: HTIO JE POGODITI RAHIMA, A RANIO MENE

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo. On se sumnjiči za izazivanje opće opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja.

Pucnjava se dogodila na raskrsnici ulica Telali – Safvet-bega Bašagića, a tom prilikom Harun Osivčić je, pucajući u pravcu njenog bivšeg momka, ranio svoju 23-godišnju djevojku. Jedan od metaka okrznuo je i bivšeg momka njegove djevojke, koji je zadobio lakše povrede u predjelu desne natkoljenice.

Šta se dešavalo 8. marta na Baščaršiji, policiji je pojasnila 23-godišnjakinja, istakavši da je slučajno pogođena, piše Avaz.

Prema njenim riječima, u ugostiteljski objekt u kojem radi tog dana je došao Alžirac A. Č. zvani Rahim, s kojim je ranije tri godine bila u vezi. On je 2022. otišao u zatvor zbog pljačke.

Alžirac je došao s dvojicom migranata. Kako nije bila u dobrim odnosima s Rahimom, a koji se nedavno svađao s njenim amidžom, djevojka je nazvala svog momka Haruna Osivčića, koji je također bio u svađi s Alžircem.

Harun je došao s njenim amidžom i još jednim prijateljem te su izveli Alžirca i migrante vani. Kako je ispričala 23-godišnjakinja, ona je za njima krenula prema slastičarnici “Saraj” želeći da smiri situaciju.

Tada je čula pucanj te je osjetila da je pogođena u desnu potkoljenicu. Kazala je da nije vidjela ko je pucao.

– Slučajno sam pogođena, trebao je Rahim biti pogođen – navela je djevojka.

Alžirac je trčeći pobjegao na Kovače, gdje je primijetio da je pogođen u desnu natkoljenicu. Taksijem se odvezao u KCUS, gdje je utvrđeno da ima lakšu tjelesnu povredu. Policiji je kazao da nije vidio ko je pucao te da ne želi nikoga prijaviti.

(Avaz)

The post ŠTA JE POLICIJI REKLA DJEVOJKA KOJU JE UPUCAO OSIVČIĆ: HTIO JE POGODITI RAHIMA, A RANIO MENE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima