Sastojci:
250 g keksa
100 g maslaca
100 g badema
500 g svežeg sira
2 čaše jogurta
400 ml slatke pavlake
100 g šećera
20 g želatina
500 g jagoda
2 vanilin šećera
sok od pola limuna
Priprema:
Sameljite keks i propržene bademe i sve zajedno pomiješajte sa otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u dno kalupa od 24 cm. Želatin namočite i pustite da od-stoji desetak minuta. Posebno umutite slatku pavlaku, a u drugoj posudi ostale sastojke za fil (sir, jogurt, šećer, vanilin šećer, sok od pola limuna). Pomiješajte te dvije smjese i dodajte otopljeni želatin. Trećinu jagoda umutite štapnim mikserom i pomiješajte sa pola fila tako da se dobije fil u boji. Ostatak jagoda isijecite na kriške i pola stavite na biskvit, zatim roze fil, pa bijeli. Ostatak jagoda poredajte po vrhu kad se kolač malo stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )