Ukusna italijanska karbonara po receptu Džejmija Olivera će vas oduševiti

Sastojci:

  • 3 velika žumanca
  • 40 g parmezana, plus dodatak za posluživanje
  • 150 g slanine
  • 200 g špageta
  • 1 čen bijelog luka
  • maslinovo ulje

Recept za karbonaru:

Da biste napravili ovu pastu, prvo stavite žumanca u činiju, dodajte sitno izrendani parmezan, začinite biberom, dobro izmiješajte viljuškom i ostavite sa strane. Uklonite tvrdu kožu sa slanine i isjecite meso na sitne komade. Skuvajte špagete u velikom tiganju sa ključalom slanom vodom dok ne budu al dente.

U međuvremenu, istrljajte kožu pancete, zagrijte srednji tiganj ili koristite 1 kašiku ulja. Dodajte isjeckani bijeli luk u tiganj i ostavite 1 minut da upije masnoću. Dodajte slaninu i pržite je 4 minuta, dok ne postane hrskava. Izvadite bijeli luk i slaninu iz tiganja, zatim dodajte ocijeđene špagete i dobro promiješajte prije nego sklonite tiganj sa vatre.

Postepeno dodajte malo vode od kuvanja špageta i dobro promiješajte. Začinite biberom, a zatim ulijte smjesu jaja preko špageta. Dobro promiješajte, dodajte još vode po potrebi. Poslužite sa narendanim parmezanom i još malo bibera.

BONUS VIDEO:

Članak UKUS ĆE VAS ODUŠEVITI: Italijanska karbonara po receptu Džejmija Olivera se prvo pojavio na stranici Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima