Sastojci:
9 krupnih jaja
100 ml mlijeka
nekoliko cvjetova brokule
1 crvena paprika roga
3 struka mladog luka
150 g mocarele
80 g kulena
so, biber
ulje
Priprema:
1. Umutite jaja sa malo mlijeka i soli u dubljoj posudi.
2. Isjeckajte brokulu na manje komade, očistite mladi luk i crvenu papriku te isjeckajte na kolutove, kulen i mocarelu na kockice.
3. Na ulju propržite polovinu mladog luka i paprike u teflonskoj tavi. Dodajte cvjetove brokule, pa prelijte smjesom od jaja i mlijeka.
4. Posipajte preostalu papriku i mladi luk preko jaja, dodajte kačkavalj i mocarelu. Pržite dok donja korica ne porumeni.
5. Zagrijte rernu i uključite samo gornji grijač dok se jaja prže. Stavite polupečenu fritatu u rernu i pecite još pet minuta dok korica ne porumeni.
BONUS VIDEO:
Objava VEČERA ZA GURMANE Fritata s kulenom pojavila se prvo na Aloonline.ba.
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )