Večera za gurmane: Fritata sa kulenom

Sastojci:

9 krupnih jaja

100 ml mlijeka

nekoliko cvjetova brokule

1 crvena paprika roga

3 struka mladog luka

150 g mocarele

80 g kulena

so, biber

ulje

Priprema:

1. Umutite jaja sa malo mlijeka i soli u dubljoj posudi.

2. Isjeckajte brokulu na manje komade, očistite mladi luk i crvenu papriku te isjeckajte na kolutove, kulen i mocarelu na kockice.

3. Na ulju propržite polovinu mladog luka i paprike u teflonskoj tavi. Dodajte cvjetove brokule, pa prelijte smjesom od jaja i mlijeka.

4. Posipajte preostalu papriku i mladi luk preko jaja, dodajte kačkavalj i mocarelu. Pržite dok donja korica ne porumeni.

5. Zagrijte rernu i uključite samo gornji grijač dok se jaja prže. Stavite polupečenu fritatu u rernu i pecite još pet minuta dok korica ne porumeni.

BONUS VIDEO:

Objava VEČERA ZA GURMANE Fritata s kulenom pojavila se prvo na Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima