back to top

Za koga se igra fudbal u Premijer ligi BiH?! – FK Željezničar

FK Željezničar će drugi put zaredom ostati bez podrške navijača u Banjaluci.

FK Borac je u petak, 10.11.2023. godine, u 16:22 sati obavijestio FK Željezničar da je MUP RS-a donio odluku o zabrani dolaska navijača FK Željezničar na utakmicu 14. kola Premijer lige BiH protiv FK Borac zbog bezbjednosnih razloga.

Iako su naši navijači i Klub uredno najavili gostovanje i organizovani dolazak, MUP RS-a je u petak donio odluku da naši navijači ne mogu prisustvovati utakmici.

FK Borac je izrazio žaljenje, ali istakao da ne mogu utjecati na odluke MUP-a.
Podsjetimo, našim navijačima nije bio dozvoljen ulazak u Banjaluku ni u aprilu ove godine kada je Željezničar igrao protiv Borca.

Smatramo da se ovom odlukom dovodi naš prvi tim u podređen položaj u utakmici 14. kola Premijer lige BiH, zbog izostanka podrške naših navijača.

Također ,želimo istaći da smo u ovosezonskoj utakmici odigranoj na Grbavici poduzeli konkretne radnje u saradnji sa MUP-om KS-a, te na taj način obezbijedili siguran i neometan dolazak i odlazak navijača FK Borac sa našeg stadiona.

Zbog čega MUP RS-a ne želi da obezbijedi dolazak naših navijača i dalje nam nije jasno, jer nismo dobili nikakav validan argument i obrazloženje.

Također, želimo skrenuti pažnju na ograničavanje broja karata za naše navijače na svega 250. Iako 5% kapaciteta stadiona u Banjaluci iznosi oko 480 mjesta.
Na našem stadionu je gostujućim navijačima klubova sa kojima imamo reciprocitet obezbijeđen besplatan ulaz i 5% kapaciteta Stadiona Grbavica.

FK Željezničar nastavit će i u budućnosti poštovati propise i gostujućim navijačima osiguravati najbolje uslove za gledanje utakmica.

fkzeljeznicar.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima