Sastojci:
- 230 g mljevenog mesa
- 450 g pečuraka
- šaka svježeg bosiljka, sitno isjeckanog
- šaka svježeg peršuna, sitno isjeckanog
- 1 kašičica mješavine suvih začina
- prstohvat bibera
- 230 g sira
Recept za pečurke punjene mljevenim mesom:
Za pripremu punjenih pečuraka, prvo ih očistite vlažnom krpom. Skinite kapice sa stabljika pečuraka i isjeckajte stabljike, pa ih ostavite sa strane.
Stavite mljeveno meso u veliku činiju i razbijte ga gnječilicom za krompir ili drvenom kašikom. Dodajte isjeckane pečurke, bosiljak, peršun, mješavinu suvih začina i biber. Lagano promiješajte. Dodajte kačkavalj i ponovo lagano promiješajte.
Koristeći supenu kašiku ili malu mjericu, napunite svaku kapicu pečuraka i čvrsto upakujte smjesu tako da ne ispadne tokom pečenja. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite uljem, pa poređajte punjene pečurke.
BONUS VIDEO:
Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )