back to top

Brza i ukusna jela: Punjene gurmanske pečurke s mljevenim mesom

Sastojci:

  • 230 g mljevenog mesa
  • 450 g pečuraka
  • šaka svježeg bosiljka, sitno isjeckanog
  • šaka svježeg peršuna, sitno isjeckanog
  • 1 kašičica mješavine suvih začina
  • prstohvat bibera
  • 230 g sira

Recept za pečurke punjene mljevenim mesom:

Za pripremu punjenih pečuraka, prvo ih očistite vlažnom krpom. Skinite kapice sa stabljika pečuraka i isjeckajte stabljike, pa ih ostavite sa strane.

Stavite mljeveno meso u veliku činiju i razbijte ga gnječilicom za krompir ili drvenom kašikom. Dodajte isjeckane pečurke, bosiljak, peršun, mješavinu suvih začina i biber. Lagano promiješajte. Dodajte kačkavalj i ponovo lagano promiješajte.

Koristeći supenu kašiku ili malu mjericu, napunite svaku kapicu pečuraka i čvrsto upakujte smjesu tako da ne ispadne tokom pečenja. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite uljem, pa poređajte punjene pečurke.

BONUS VIDEO:

Izvor: ( aloonline.ba / 033.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

spot_img

Možda vas zanima