Lego Sarajevo

Prodavnica igračaka Lego Sarajevo

LEGO Sarajevo je prva LEGO trgovina u Bosni i Hercegovini koja se otvorila 2015. godine.

Do tada nije bilo službenih LEGO trgovina ili tematskih parkova vezanih uz LEGO u Sarajevu, Bosna i Hercegovina.

Međutim, LEGO setovi i proizvodi mogli su se naći u raznim igračkama i trgovinama s elektronikom u Sarajevu i drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

Gdje se nalazi prodavnica Lego u Sarajevu?

Lego prodavnica nalazi se u Alta shopping centru na 2. spratu. Adresa Alta shopping centra je Franca Lehara 2, Sarajevo.

Radno vrijeme LEGO Sarajevo

Radno vrijeme prodavnice čuvenih LEGO kockica u Sarajevu je od ponedjeljka do subote od 09:00 do 22:00, a nedjeljom prodavnica radi od 11:00 do 19:00 sati.

Ako ste ljubitelj LEGO kockica ili želite iznenaditi vašeg mališana onda preporučujemo da se zaputite u Alta shopping centar i posjetite LEGO trgovinu.

lego sarajevo
Lego Sarajevo

Sve o LEGO kockicama

LEGO kockice su sastavni dio dječje igračke industrije i kulture već desetljećima. Ove kockice, koje dolaze u različitim oblicima, bojama i veličinama, koriste se za izgradnju raznih struktura, od jednostavnih konstrukcija do složenih replika građevina, vozila, likova i još mnogo toga.

Evo nekoliko zanimljivih činjenica o LEGO kockicama:

1. LEGO Grupa osnovana je 1932. godine u Danskoj od strane Olea Kirka Kristiansena. Ime “LEGO” dolazi od danske fraze “leg godt”, što znači “igraj se dobro”.

2. Jedna od nevjerojatnih stvari o LEGO kockicama je njihova dosljednost. Kockica proizvedena 1958. godine savršeno će se uklapati s kockicom proizvedenom danas.

3. Postoji mnoštvo tematskih setova koji obuhvaćaju sve, od gradova, vlakova, svemira, poznatih građevina, do filmskih franšiza poput “Star Wars”, “Harry Potter” i mnogih drugih.

4. Osim što je zabavna, igra s LEGO kockicama također je i edukativna. Pomaže u razvoju motoričkih vještina, prostorne svijesti, kreativnosti, planiranju i vještinama rješavanja problema.

5. LEGO Technic – Ova serija je namijenjena naprednijim graditeljima i uključuje složenije komponente poput zupčanika, osovina i motora.

6. Mindstorms – Ova serija kombinira tradicionalne LEGO kockice s robotikom i programiranjem, omogućujući korisnicima da dizajniraju, izgrade i programiraju svoje vlastite robote.

7. Iako su LEGO kockice prvotno bile namijenjene djeci, postoji velika zajednica odraslih obožavatelja (često nazivani AFOLs – Adult Fans of LEGO) koji grade složene i impresivne kreacije.

8. LEGO Grupa je izrazila svoju posvećenost održivosti, s ciljem da do 2030. godine sve njihove osnovne proizvode i ambalaže proizvedu iz održivih materijala.

LEGO kockice i setovi postali su mnogo više od obične dječje igračke. Oni su sada dio globalne kulture, s brojnim izložbama, događanjima, zajednicama i čak tematskim parkovima (LEGOland) posvećenima ovim ikoničnim kockicama.

lego sarajevo
Lego Sarajevo

Legoland – tematski park za sve ljubitelje Lego kockica

Legoland su tematski parkovi posvećeni popularnim LEGO kockicama. Svaki Legoland park sadrži skulpture, zgrade i vožnje izrađene od, ili dizajnirane da izgledaju kao, velike LEGO kocke.

Legolandovi parkovi nude obiteljsku zabavu s naglaskom na aktivnosti i atrakcije namijenjene mlađim posjetiteljima, obično u dobi od 2 do 12 godina.

Evo nekoliko ključnih informacija o Legolandima:

Lokacije Legolanda

Prvi Legoland otvoren je 1968. u Billundu, Danska, gdje se nalazi i sjedište LEGO Grupe. Od tada su Legoland parkovi otvoreni na različitim lokacijama širom svijeta, uključujući Englesku, Njemačku, Sjedinjene Države (Kalifornija i Florida), Maleziju, Dubai, Japan i Južnu Koreju.

Atrakcije u parku

Svaki park ima niz vožnji, predstava, radionica i građevinskih zona. Često postoje i dijelovi parka gdje su cijele scene ili gradovi izgrađeni od LEGO kockica, poput Minilanda.

Eventi i Radionice

Osim redovnih atrakcija, Legolandovi parkovi često nude posebne događaje, radionice i sezone tematske zabave, posebno tijekom praznika.

lego sarajevo
Lego Sarajevo

Vodeni parkovi

Neke lokacije Legolanda imaju pridružene vodene parkove s toboganima, bazenima i drugim vodenim atrakcijama, sve s LEGO tematikom.

Hoteli u Legolandu

Neki Legoland parkovi imaju tematske hotele koji omogućuju obiteljima da produže svoj boravak i uživaju u dodatnim pogodnostima, poput ranih ulazaka u park.

Održivost parka

Kao dio LEGO Grupe, Legolandovi parkovi također sudjeluju u raznim inicijativama za održivost, uključujući recikliranje i korištenje održivih materijala gdje je to moguće.

Ako planirate posjetiti Legoland, preporučljivo je unaprijed provjeriti radno vrijeme, događaje i posebne ponude na službenoj web stranici odabranog parka.

Cijene LEGO setova

Cijene LEGO setova mogu se znatno razlikovati ovisno o nekoliko faktora:

1. Veličina i složenost seta: Veći setovi s više kockica i složenijim konstrukcijama obično su skuplji. Na primjer, setovi iz serije LEGO Technic ili LEGO Creator Expert obično su skuplji od osnovnih setova.

2. Licencirani setovi: Setovi koji su dio licenciranih serija, poput “Star Wars”, “Harry Potter”, “Marvel Super Heroes” i drugih, mogu biti skuplji zbog dodatnih troškova licenciranja.

3. Retkost i dostupnost: Stariji setovi koji više nisu u proizvodnji ili su postali kolekcionarski predmeti mogu se prodavati po višim cijenama na sekundarnom tržištu.

4. Regija i porez: Cijene mogu varirati ovisno o regiji zbog različitih poreznih stopa, uvoznih tarifa, troškova distribucije i drugih faktora.

5. Trgovina: Cijene mogu varirati i ovisno o trgovini ili prodavatelju.

Preporuka

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite zvjezdica da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena 5 / 5. Broj glasova: 11

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Budući da vam je ovaj post bio koristan...

Pratite nas na društvenim mrežama!

spot_img

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima